ΚΑΠΕ: Εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή των Δήμων στην Κλιματική Αλλαγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΑΠΕ: Εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή των Δήμων στην Κλιματική Αλλαγή
Οι ελληνικές πόλεις αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο τοπικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και χρειάζονται σημαντική καθοδήγηση.

Το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων και το ΚΑΠΕ, ως Εθνικός Συντονιστής, συνδιοργανώνουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στο IMPACT HUB ATHENS (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα), εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή των Δήμων στην Κλιματική Αλλαγή.

Με πάνω από 200 συμμετοχές στο Σύμφωνο και, ήδη, 60 δεσμεύσεις για μέτρα προσαρμογής, οι ελληνικές πόλεις αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο τοπικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και χρειάζονται σημαντική καθοδήγηση.

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν εργαλεία και καλές πρακτικές που υπάρχουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ενδυνάμωση των Δήμων ώστε να υλοποιήσουν με επιτυχία τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν για το 2030 μετέχοντας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια. Διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από το ΚΑΠΕ, το Δήμο Αθηναίων, τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις και το ΕΜΠ θα παράσχουν πολύτιμη καθοδήγηση και θα μοιραστούν την εμπειρία τους.

Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με ελληνικές πόλεις που μπήκαν στη διαδικασία αυτή, ενώ σε 3 παράλληλες συνεδρίες, θα αντιμετωπίσουν διαφορετικές προκλήσεις που σχετίζονται με την τοπική δράση για το κλίμα και θα συζητήσουν κοινές πιθανές λύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider