Σε δημοπρασία έναντι 809.000 ευρώ βγήκε η Lamborghini που έλαβε ως δώρο ο Πάπας Φραγκίσκος και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Huracán έχει ιπποδύναμη 610 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ/ώ. Δωρίστηκε στον Πάπα από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τον Περασμένο Νοέμβριο και βάφτηκε ειδικά στα χρώματα του Βατικανού.

Το επετειακό μοντέλο αγόρασε από τη δημοπρασία της RM Sotheby’s στο Μόντε Κάρλο η ισπανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Rent Car Deluxe. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση των χριστιανικών κοινοτήτων στον ποταμό Τίγρη του Ιράκ, μεταξύ άλλων φιλανθρωπικών δράσεων.

Η εταιρεία, πάντως, διευκρινίζει ότι δεν θα είναι σταθερό το κόστος μίσθωσης του «υπεραυτοκινήτου». «Θα αφήσουμε τους πελάτες μας να προτείνουν μια τιμή», αναφέρει ο Βίκτορ Μάσιπ, διευθυντής Μάρκετινγκ της Rent Car Deluxe. Εκτιμούν, πάντως, ότι για να πιάσει κανείς το τιμόνι της «παπικής» Lamborghini Huracán θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 3.500 ευρώ.

Αφού παραλάβει supercar στο Μονακό, ο Μάσιπ θα οδηγήσει ως το Βατικανό, όπου ελπίζει να έχει μια ακρόαση με τον ίδιο τον Πάπα προτού αναχωρήσει για την Ισπανία. Δήλωσε δε ότι δεν σκοπεύει η εταιρεία να κάνει καμία αλλαγή στη Lamborghini που φέρει την ίδια την υπογραφή του Πάπα Φραγκίσκου.