Fed: Τελευταία συνεδρίαση για τη Τζάνετ Γέλεν 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Fed: Τελευταία συνεδρίαση για τη Τζάνετ Γέλεν 

Το «τέλος εποχής» για τη Τζάνετ Γέλεν στο «τιμόνι» της Fed θα σηματοδοτήσει η λήξη – σήμερα Τετάρτη – της διήμερης συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο επερχόμενος επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ είχε συνεργαστεί στενά με τη Γέλεν και συμμερίζεται την άποψή της ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα επιτρέψει την περαιτέρω πτώση της ανεργίας και μία ισχυρότερη αύξηση των μισθών. Με την έναρξη της εποχής Πάουελ σε λίγες ημέρες, οι αναλυτές δεν αναμένουν μία δραματική στροφή από τη Fed σήμερα.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε στο 4,1% που είναι χαμηλό 17ετίας κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της Γέλεν, ενώ τα επιτόκια αυξήθηκαν σταδιακά από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στα οποία είχαν μειωθεί για την αντιμετώπιση της ύφεσης του 2007-2009.

Αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Fed θα ανακοινώσει σήμερα στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασής της για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σήμερα, σηματοδοτώντας μία σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της στη διάρκεια του 2018, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης παραμένει ισχυρή.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στην εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει επίμονα κάτω από τον στόχο του 2%, στους κινδύνους που βλέπει αυτή για τις προοπτικές της οικονομίας και μία ενδεχόμενη αξιολόγηση των συνεπειών που θα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συντάξεις Αυγούστου: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Αυτά είναι τα 14 επαγγέλματα που θα σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα

Φοιτητική Στέγη: Στα «ύψη» τα ενοίκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Χαμηλή διαθεσιμότητα για προσιτή κατοικία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider