Δανία: Υπό κράτηση 15χρονος επειδή σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δανία: Υπό κράτηση 15χρονος επειδή σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο
Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει «πραγματικός και συγκεκριμένος κίνδυνος για το εν λόγω σχολείο ούτε για οποιοδήποτε συγκεκριμένο άτομο».

Στη Δανία, ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών τέθηκε υπό κράτηση, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι προετοίμαζε, μαζί με δύο συμμαθητές του, ένοπλη επίθεση σε σχολείο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Την Παρασκευή 1η Αυγούστου του 2025, η αστυνομία της νοτιοανατολικής Γιουτλάνδης (δυτικά) δέχθηκε μια καταγγελία σχετικά με τον σχεδιασμό μιας ένοπλης επίθεσης σε σχολείο, στο σχολείο Sct. Michaels στο Κόλντινγκ», στο νότιο τμήμα της χώρας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει «πραγματικός και συγκεκριμένος κίνδυνος για το εν λόγω σχολείο ούτε για οποιοδήποτε συγκεκριμένο άτομο».

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν και «ο ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν, ηλικίας 15 ετών» οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα «για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για τέσσερις εβδομάδες», διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι άλλοι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ανάκρισή τους, ανέφερε η αστυνομία, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των νεαρών.

Το σχολείο εναντίον του οποίου σχεδιαζόταν η επίθεση είναι ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Κόλντινγκ, την όγδοη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στην οποία οι σχολικές διακοπές τελειώνουν γύρω στις 11 Αυγούστου.

Οι ύποπτοι είναι μαθητές ενός άλλου σχολείου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ: 25 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Δημογραφικό: Ποιοι δήμοι προσφέρουν επιδόματα και παροχές για να ενισχύσουν τις γεννήσεις

Έρχεται νομοσχέδιο - σκούπα για πιο εύκολες και γρήγορες επενδύσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider