Ιράκ: Καταρρίφθηκε drone κοντά σε αεροδρόμιο όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιράκ: Καταρρίφθηκε drone κοντά σε αεροδρόμιο όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) με εκρηκτικά καταρρίφθηκε σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, ανακοίνωσαν οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) με εκρηκτικά καταρρίφθηκε σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, ανακοίνωσαν οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πρόκειται για το δεύτερο drone που καταρρίπτεται κοντά στο αεροδρόμιο αυτό στο βόρειο Ιράκ από τις αρχές Ιουνίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τα δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν.

«Στις 02:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), ένα drone με εκρηκτικά καταρρίφθηκε κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Αρμπίλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές», σημείωσαν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της αυτόνομης περιφέρειας.

Στις 3 Ιουλίου, οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ένα drone είχε καταρριφθεί κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιρακινού Κουρδιστάν είχε τότε κατηγορήσει για την επίθεση την Χασντ αλ Σαάμπι, οργάνωση φιλοϊρανών πρώην παραστρατιωτικών που εντάχθηκαν στις τακτικές δυνάμεις.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης έκρινε «εντελώς απαράδεκτη» αυτή την κατηγορία με στόχο «έναν επίσημο θεσμό ασφαλείας».

Επιθέσεις με drones και ρουκέτες σημειώνονται εδώ και χρόνια στο Ιράκ, χώρα που αποτελεί συχνά πεδίο συγκρούσεων δια αντιπροσώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider