Ρωσία: 30.000 απελάσεις από την αρχή του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: 30.000 απελάσεις από την αρχή του έτους
Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος του αριθμού των απελαθέντων το προηγούμενο έτος.

Από τις αρχές του έτους απελάθηκαν από τη Ρωσία 30.000 ξένοι. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος του αριθμού των απελαθέντων το προηγούμενο έτος. Σε 100.000 ξένους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 55% μεγαλύτερος του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βολκ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους από τη Ρωσία απελάθηκαν σχεδόν 110 χιλιάδες ξένοι.

Τ0 2023 συντάχθηκαν περισσότερες από δύο εκατομμύρια εκθέσεις που αφορούν υποθέσεις για αδικήματα σε βάρος ξένων πολιτών, ενώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχαν συνταχθεί ήδη περίπου 700 χιλιάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου.

Την ίδια χρονική περίοδο σύμφωνα με την ίδια, ο αριθμός των ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από ξένους πολίτες μειώθηκε περισσότερο από 21% τον τελευταίο χρόνο.

Χθες η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση ένα πακέτο νομοσχεδίων που καθιστούν πιο σκληρούς ελέγχους στον τομέα της μετανάστευσης και διευρύνουν τις δικαιοδοσίες της αστυνομίας. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στην αστυνομία δίνεται το δικαίωμα να απελαύνει από την Ρωσία ξένους πολίτες. Αυτή τη στιγμή την απόφαση για τη διοικητική απέλαση μπορεί να λάβει μόνο το δικαστήριο ή η συνοριοφυλακή σε περίπτωση που κάποιος ξένος διέπραξε αδίκημα κατά την είσοδό του στη χώρα.

Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης να καθιερωθεί το λεγόμενο καθεστώς απέλασης για ξένους για τους οποίους υπάρχει απόφαση για απέλαση ή, η άδεια παραμονής τους στη Ρωσία έχει ακυρωθεί, αλλά αυτοί δεν μπορούν να εξακολουθούν να βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας.

Οι εν λόγω ξένοι δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο, να παίρνουν δάνεια, να μετακινούνται ελεύθερα στην επικράτεια της Ρωσίας, να τελέσουν γάμο, να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Εκτός των άλλων, θα καταγράφονται σε ειδικό μητρώο και θα πρέπει να ενημερώνουν συστηματικά την αστυνομία για τον τόπο διαμονής τους.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, για την οποία οι ανακριτές κατηγορούν μερικούς μετανάστες από την Κεντρική Ασία, οι ρωσικές αρχές σκλήρυναν απότομα τις κανονισμούς για τη μετανάστευση. Όσοι ξένοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα απελάθηκαν μαζικά από τη Ρωσία, ενώ εκείνους που επέστρεφαν, τους απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς στο Νέο Μεξικό

Γερμανία: Αύξηση κατά 800.000 κατοίκους θα καταγράψει ο πληθυσμός έως το 2045

ΗΠΑ: Το Λος Άντζελες θα απαγορεύση τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider