Δένδιας: Θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας
Με τον Ουκρανό ομόλογο του Rustem Umerov συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνάντησης της ομάδας επαφής για την άμυνα στην Ουκρανία.

Με τον Ουκρανό ομόλογο του Rustem Umerov συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνάντησης της ομάδας επαφής για την άμυνα στην Ουκρανία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ» «συζητήσαμε για την αμυντική υποστήριξη της Ελλάδας για την προάσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Επίσης με νέα ανάρτηση του ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι είχε «συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα» με τον Γάλλο ομόλογό του Sébastien Lecornu, «που επιβεβαιώνει το πολύ καλό κλίμα των διμερών αμυντικών μας σχέσεων, στο περιθώριο της συνάντησης της ομάδας επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία». Ο Υπουργός είχε επίσης διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey.

Στη συνάντηση της ομάδας επαφής, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, συζητήθηκαν η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Το 90% των εσόδων από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία να πάει σε αγορά όπλων στην Ουκρανία

Ρωσία: 13 εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο μετά από κατολίσθηση

ΟΗΕ - Γάζα: Οι περιορισμοί στη βοήθεια που επιβάλλει το Ισραήλ «μπορεί να αποτελούν έγκλημα πολέμου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider