Πέθανε ο θρυλικός επενδυτής Τσάρλι Μάνγκερ, δεξί χέρι του Γουόρεν Μπάφετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο θρυλικός επενδυτής Τσάρλι Μάνγκερ, δεξί χέρι του Γουόρεν Μπάφετ
Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο δισεκατομμυριούχος Charlie Munger, ο επενδυτής-γκουρού που «έχτισε» μια ολόκληρη περιουσία προτούν καν ακόμη γίνει το δεξί χέρι του Warren Buffett στην Berkshire Hathaway.

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών ο δισεκατομμυριούχος Τσάρλι Μάνγκερ, ο επενδυτής-γκουρού που «έχτισε» μια ολόκληρη περιουσία προτού καν ακόμη γίνει το δεξί χέρι του Warren Buffett στην Berkshire Hathaway.

Ο Munger άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Berkshire Hathaway από την οικογένειά του.

«Η Berkshire Hathaway δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει στη σημερινή της μορφή χωρίς την έμπνευση, τη σοφία και τη συμμετοχή του Τσάρλι», ανέφερε ο Μπάφετ σε δήλωσή του.

Εκτός από αντιπρόεδρος της Berkshire, ο Μάνγκερ ήταν δικηγόρος του κλάδου ακινήτων, πρόεδρος και εκδότης της Daily Journal Corp., μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Costco, φιλάνθρωπος και αρχιτέκτονας.

Στις αρχές του 2023, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια -δυσθεώρητο ποσό που όμως απέχει πολύ από την αμύθητη περιουσία του Μπάφετ, η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Berkshire το 2021, ο τότε 97χρονος Μάνγκερ είχε αποκαλύψει άθελά του ένα καλά φυλαγμένο μυστικό: ότι ο Αντιπρόεδρος Γκρεγκ Άμπελ «θα διατηρήσει ζωντανή την κουλτούρα» μετά την εποχή Buffett.

Ο Μάνγκερ, ο οποίος φορούσε χοντρά γυαλιά, είχε χάσει το αριστερό του μάτι μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη το 1980.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider