Ευρ. Κοινοβούλιο: Σχεδόν 455 εκατ. ευρώ ενίσχυση για φυσικές καταστροφές σε Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρ. Κοινοβούλιο: Σχεδόν 455 εκατ. ευρώ ενίσχυση για φυσικές καταστροφές σε Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία
Tην εκταμίευση βοήθειας σχεδόν 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αντιμετώπιση πρόσφατων φυσικών καταστροφών ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Tην εκταμίευση βοήθειας σχεδόν 455 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αντιμετώπιση πρόσφατων φυσικών καταστροφών ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη βαθύτατη αλληλεγγύη τους προς όλα τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλα τα άτομα που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές στη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Επισημαίνουν τον αυξανόμενο αριθμό σοβαρών και καταστροφικών φυσικών συμβάντων στην Ευρώπη και τονίζουν ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που παρατηρούνται στη Ρουμανία και την Ιταλία και οδηγούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα ενταθούν περαιτέρω και θα πολλαπλασιαστούν. Ως εκ τούτου, η ΕΕ θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο στην Ένωση όσο και παγκοσμίως.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) για τη χορήγηση χρηματοδοτικής συνδρομής ύψους 454.835.030 ευρώ στις τρεις πληγείσες χώρες. Η βοήθεια του ΤΑΕΕ θα καλύψει μέρος του κόστους των ενεργειών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης, όπως η επισκευή κατεστραμμένων υποδομών, η ενίσχυση υποδομών πρόληψης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και οι επιχειρήσεις καθαρισμού. Σύμφωνα με τους κανόνες του Ταμείου, οι επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΤΑΕΕ αναδρομικά από την πρώτη ημέρα της καταστροφής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τέλος στη χρέωση χειραποσκευής στην καμπίνα - Περιλαμβάνεται στο αεροπορικό εισιτήριο

Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον νέο διεθνή εμπορικό μηχανισμό για την προστασία της ΕΕ από οικονομικούς εκβιασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider