Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας στο Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας στο Κίεβο
Το Τόκιο έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά δεν έχει προσφέρει στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία καθώς δεν το επιτρέπεται το ιαπωνικό Σύνταγμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο Γιοσιμάσα Χαγιάσι, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η ιαπωνική πρεσβεία στο Κίεβο, του οποίου το Τόκιο είναι μεταξύ των θερμότερων υποστηρικτών.

"Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι έφτασε στην Ουκρανία", επεσήμανε η πρεσβεία στο Facebook, αναρτώντας βίντεο που δείχνει τον διπλωμάτη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο Χαγιάσι θα συζητήσει τις προσπάθειες ανάκαμψης και ανοικοδόμησης της Ουκρανίας με τον ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα. Τον Ιάπωνα υπουργό συνοδεύουν εκπρόσωποι ιαπωνικών εταιρειών, σημείωσε η ίδια πηγή.

Το Τόκιο ακολούθησε τις δυτικές χώρες και επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ προσφέρει στο Κίεβο οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Επίσης έλαβε το σπάνιο μέτρο να στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία και να δώσει καταφύγιο σε όσους φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Ωστόσο η Ιαπωνία δεν έχει προσφέρει στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, καθώς δεν της επιτρέπεται βάσει του Συντάγματός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider