Ουκρανία: 7 νεκροί και 110 τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Τσερνίχιβ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: 7 νεκροί και 110 τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Τσερνίχιβ
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ πολλοί από τους τραυματίες είναι παιδιά. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι από την ρωσική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Τσερνίχιβ.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένα πτώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα στέγασης: Απώλειες 43.200 δικαιούχων μέσα σε ένα έτος - Ποια επιδόματα συρρικνώνονται

Χρέη στην Εφορία: Με οφειλές έως 500 ευρώ πάνω από 1 στους 2 οφειλέτες

Lamda - Ελληνικό: Πότε παραδίδονται τα σπίτια, έρχεται η νέα γειτονιά «East Village» - Τιμές και προφίλ αγοραστών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider