ΕΟΔΥ: 52 νεκροί από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση των διασωληνωμένων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΟΔΥ: 52 νεκροί από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση των διασωληνωμένων 
Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο στα νοσοκομεία της χώρας μας μειώθηκε

Τους 52 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο στα νοσοκομεία της χώρας μας μειώθηκε ενώ αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, καταγράφηκαν 52 θάνατοι ασθενών, με διάμεση ηλικία τα 86 έτη (εύρος 68 - 99 έτη). Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για Covid-19 ήταν 636. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια είναι 61.

Επίσης, την εβδομάδα από 1 με 7 Μάη, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε τέσσερις από τις 10 περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, πτωτικές τάσεις σε τρεις και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις από τις 10 περιοχές.

Ειδικότερα, αυξητικές ήταν οι τάσεις σε Χανιά (63%), Λάρισα (42%), Ηράκλειο (34%) και Ξάνθη (23%), πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε Πάτρα (69%), Ιωάννινα (60%) και Αττική (44%) ενώ σταθεροποίηση καταγράφηκε σε Βόλο (0%), Αλεξανδρούπολη (-7%) και Θεσσαλονίκη (-8%).

Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε μείωση και δεν καταγράφηκε νέος θάνατος ούτε σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Συνολικά, από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 67 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Πρόκειται για 17 άνδρες και 9 γυναίκες (εύρος ηλικιών: 41-90 ετών, διάμεση ηλικία: 74 έτη). Σε ό,τι αφορά τα δείγματα, καταγράφηκαν 364 θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων τα 287 ήταν στελέχη τύπου Α και τα 77 ήταν στελέχη τύπου Β.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider