Μασκ: Μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες θα εμφανίζονται στη λίστα προτάσεων του Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες θα εμφανίζονται στη λίστα προτάσεων του Twitter
Ο Μασκ είπε επίσης ότι μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες θα μπορούν να ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις.

Μόνο οι επαληθευμένοι λογαριασμοί του Twitter θα εμφανίζονται στη ροή των προτάσεων της πλατφόρμας σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Η καρτέλα For You του Twitter εμφανίζει στους χρήστες tweets από άτομα που δεν ακολουθούν, αλλά τους προτείνονται από τον αλγόριθμο της εταιρείας κοινωνικών μέσων, με σκοπό να τους ακολουθήσουν. Μέχρι σήμερα, η καρτέλα εμφανίζει λογαριασμούς από οποιονδήποτε χρήστη του Twitter, είτε έχει επαληθευτεί είτε όχι.

Αλλά ο Μασκ ανακοίνωσε σε ένα tweet αργά τη Δευτέρα ότι, στο εξής, μόνο οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα εμφανίζονται στην ενότητα «Για εσάς» του ιστότοπου.

Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι η κίνηση «είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος αντιμετώπισης του ‘σμήνους’ προηγμένων ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που αναλαμβάνουν την κυριαρχία».

Ο Μασκ είπε επίσης ότι μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες θα μπορούν να ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις.

Από τότε που αγόρασε το Twitter πέρυσι, ο Μασκ προσπάθησε να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κάνει την επαλήθευση. Πριν από την εξαγορά του Μασκ, το Twitter συνήθιζε να επαληθεύει τους χρήστες με ένα μπλε σημάδι επιλογής. Αυτή η διαδικασία ήταν δωρεάν και εφαρμόστηκε σε διασημότητες, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς αξιωματούχους και οργανισμούς.

Ο Μασκ εισήγαγε μια συνδρομητική υπηρεσία πέρυσι με την ονομασία Twitter Blue που επιτρέπει σε έναν χρήστη να πληρώνει 8 δολάρια το μήνα για να επαληθευτεί και να αποκτήσει το μπλε σημάδι επιλογής.

Το Twitter ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα τερματίσει το «πρόγραμμα επαλήθευσης παλαιού τύπου» και να αφαιρεί τα σημάδια επιλογής «την 1η Απριλίου. Η εταιρεία προτρέπει τα άτομα με τα σημάδια ελέγχου παλαιού τύπου να εγγραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue.

Ο Μασκ προσπαθεί να βρει τρόπους για να δημιουργήσει νέες ροές εσόδων στο Twitter, με την επαλήθευση επί πληρωμή να αποτελεί βασική του πολιτική. Αλλά η εταιρεία φέρεται να έχει χάσει τεράστια αξία.

Ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα ότι το Twitter εκτιμάται πλέον στα 20 δισ. δολάρια, αξία που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 50% από τα 44 δισ. δολάρια που κατέβαλε για την εξαγορά πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Tα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου - Είναι να μην έχεις business plan…

Twitter: Διέρρευσε τμήμα του πηγαίου κώδικα - Στα δικαστήρια ο Μασκ

Η Alibaba «σπάει» σε 6 μονάδες, με βλέψεις για ξεχωριστές IPOs

gazzetta
gazzetta reader insider insider