Διήμερο κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ για Ογκολογικό Παίδων και Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διήμερο κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ για Ογκολογικό Παίδων και Τέμπη
Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο Τετάρτη (15/3) οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη μετατροπή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Ογκολογικού Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο Τετάρτη (15/3) οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη μετατροπή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Ογκολογικού Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν παναττική στάση εργασίας στα νοσοκομεία, την Τετάρτη (15/3) και ώρα 12:00-15:00 , συμμετοχή σε πορεία, στις 11.30 πμ, από την πύλη του Παίδων προς την Βουλή και συγκέντρωση εκεί. Την Πέμπτη 16/3 οι εργαζόμενοι (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΟΕΔΗΝ, ΣΕΕΟΔΥ και όλα τα υγειονομικά σωματεία του ΕΣΥ) συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται. Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για το έγκλημα των Τεμπτών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έχει προγραμματίσει και συγκέντρωση, στις 11.00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3. Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους», αναφέρει από την πλευρά της η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

ΠΟΕΔΗΝ: Ακατανόητη η απόφαση για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει την απόφαση για μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Η Αγία Σοφία” σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «ακατανόητη», κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποίηση της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου.

«Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.
Δεν θα το επιτρέψουμε», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου».

ΟΕΝΓΕ: Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση

Προς την ίδια κατεύθυνση, οι νοσοκομειακοί γιατροί σημειώνουν πως, την ίδια ώρα που το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση και ψήφιση, την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το μοναδικό Παιδοογκολογικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα!
Παράλληλα, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση και του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και της αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών κολοσσών.
«Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας μετράνε! Έχουν αξία! Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι», τονίζουν οι γιατροί, οι οποίοι συμμετέχουν:

  • Στην παναττική στάση εργασίας 12:00-3:00 και στη συγκέντρωση στη Βουλή στις 12:30 μ.μ. την Τετάρτη 15/3, μέρα συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα σε όλη την Ελλάδα.
  • Στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Αίρονται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό - Οι εξαιρέσεις

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ: Πώς καταβάλλονται οι παροχές μετά την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider