Λίντνερ: Λυπηρή η στάση της Κίνας στην G20

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λίντνερ: Λυπηρή η στάση της Κίνας στην G20
Eίναι περισσότερο σημαντικό ότι όλοι οι άλλοι συμμερίσθηκαν μία ξεκάθαρη θέση για το διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Κίνα μπλόκαρε το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 που καταδίκαζε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αλλά για μένα είναι περισσότερο σημαντικό ότι όλοι οι άλλοι συμμερίσθηκαν μία ξεκάθαρη θέση για το διεθνές δίκαιο, την πολυμέρεια και τον τερματισμό του πολέμου», πρόσθεσε.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την προοπτική προόδου εντός του έτους για την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές των φτωχών χωρών της Αφρικής και της Ασίας.

«Υπήρξε ένα προσεκτικό μήνυμα από την Κίνα» για το ζήτημα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Ποδαρικό» με πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών - Ακριβά ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί

Με Φιντάν και Κούσνερ στο Παρίσι ο Κυριάκος - Φουλ επίθεση κατά Αλέξη η Καρυστιανού - Πολάκης ζητάει την ευρω-έδρα

Αναμονή για την ΕΤΕ - Ράλι σε χαλκό και χρυσό - Το τρένο της Ευρώπη Holdings

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider