Ιταλία: Τελικά θα λάβει φυσικό αέριο η ΕΝΙ από την Gazprom μετά τη διακοπή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Τελικά θα λάβει φυσικό αέριο η ΕΝΙ από την Gazprom μετά τη διακοπή
Eπιλύθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο της Αυστρίας, από όπου πέρναγε ο αγωγός.

Οι ρωσικές ροές φυσικού αερίου στην Ιταλία μέσω Αυστρίας ξεκίνησαν ξανά, προσφέροντας μία προσωρινή ανακούφιση στις τιμές στην Ευρώπη.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι βρήκε μια λύση με Ιταλούς αγοραστές μετά και τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο της Αυστρίας στα τέλη Σεπτεμβρίου που εμπόδιζαν τις ροές. Τα σχετικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως 4,7% μετά την είδηση όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο ενεργειακός γίγαντας της Ιταλίας Eni επιβεβαίωσε την επανέναρξη των ροών φυσικού αερίου, λέγοντας ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί, με την αυστριακή ρυθμιστική αρχή E-Control να βρίσκει τη λύση.

Η διακοπή των ροών προκλήθηκε από τη μη πληρωμή της εγγύησης από μεριάς Gazprom στον αυστριακό φορέα για τη διέλευση του φυσικού αερίου στην Ιταλία, όπως δήλωσε προ ημερών ο ΔΣ της Εni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία μέσω αγωγού που διέρχεται από την Αυστρία σταμάτησαν το Σάββατο, λίγες μέρες μετά τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Εξετάζεται ένα «ευέλικτο» πλαφόν για τις τιμές του φυσικού αερίου

Ρουμανία: Έφοδος των αρχών στα γραφεία σερβικής θυγατρικής της Gazprom

Nord Stream: Σταμάτησε η διαρροή - Είναι δυνατή η παροχή αερίου μέσω της εναπομείνασας γραμμής, λέει η Gazprom

gazzetta
gazzetta reader insider insider