Γκουτέρες: «Κλιμάκωση» η εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκουτέρες: «Κλιμάκωση» η εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα
Ο γενικός γραμματέας «καλεί την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να επαναλάβει τον διάλογο με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί αυτού που ζητούμε εδώ και πολύ καιρό, μια πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα τη δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, καταγγέλλοντας μια «κλιμάκωση», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

«Είναι σαφώς μια κλιμάκωση», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς. Ο γενικός γραμματέας «καλεί την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να επαναλάβει τον διάλογο με τις ενδιαφερόμενες πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί αυτού που ζητούμε εδώ και πολύ καιρό, μια πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Υπενθυμίζεται, πως σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, αγνώστου τύπου, προς «ανατολική» κατεύθυνση, προχώρησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να εκτιμά πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM).

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο έκανε λόγο για εκτόξευση ενός ICBM, που πέρασε πάνω από το αρχιπέλαγος και έπεσε στη θάλασσα εκτός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Πρόκειται για την πέμπτη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ενδεχομένως αντίδραση στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, που διεξήγαγαν τριεθνή αεροναυτικά και ανθυποβρυχιακά γυμνάσια την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο - «Σθεναρή αντίδραση» υπόσχεται η Ν. Κορέα

Ν. Κορέα: Συντριπτική απάντηση αν η Β. Κορέα προχωρήσει χρήση πυρηνικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider