Τσαβούσογλου: Περισσότερες δυνάμεις θα αναπτύξει η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Περισσότερες δυνάμεις θα αναπτύξει η Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο
Η Τουρκία επανέλαβε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

Η Τουρκία επανέλαβε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των Τουρκοκυπρίων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα «θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους και να τους παράσχει ό,τι χρειάζονται αναφορικά με τον οπλισμό».

Όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η άρση του εμπάργκο αυτή ήταν ένας τρόπος «να επιβραβευτεί η Κυπριακή Δημοκρατία για τη συνεργασία της στο ζήτημα του ξεπλύματος χρήματος».

«Όπως γνωρίζετε», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε πλήθος φοιτητών στη νοτιοδυτική Τουρκία, «η ελληνοκυπριακή διοίκηση φημίζεται για το ξέπλυμα χρήματος».

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της όσον αφορά την Κύπρο, καθώς και το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Türk ότι η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «ανεξήγητη» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τόσο σε ό,τι αφορά «το περιεχόμενό της», όσο και για τη «χρονική στιγμή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

3ο Cyprus Forum: Πολιτικό αδιέξοδο «βλέπει» ο ΟΗΕ στο Κυπριακό