Λινού: Επιβεβλημένη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λινού: Επιβεβλημένη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς
«Eπιβεβλημένη» χαρακτηρίζει τη χρήση μάσκας «σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

«Eπιβεβλημένη» χαρακτηρίζει τη χρήση μάσκας «σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού είναι «απαραίτητη για τους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1 αναφορικά με το νέο κύμα της πανδημίας η κ. Λινού τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση», ενώ ερωτηθείσα για το πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας, απάντησε πως, «το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε θα καθορίσει το πότε».

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορονοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως, «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

Τέλος, προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορονοϊού και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά» και συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Σήμερα η 1η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ – Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Η Κύπρος επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider