Βασιλειάδης (kariera.gr): Υπό προϋποθέσεις η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει σε μηδενικά επίπεδα στην Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Βασιλειάδης (kariera.gr): Υπό προϋποθέσεις η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει σε μηδενικά επίπεδα στην Ελλάδα
Θέσεις εργασίες υπάρχουν στην Ελλάδα, μάλιστα σε αρκετούς τομείς η ζήτηση εργασίας υπολείπεται σε σημαντικό βαθμό από την προσφορά.

Με την συμβολή όλων, της Πολιτείας, των εταιρειών, αλλά και των ίδιων των εν δυνάμει εργαζομένων η ανεργία στην χώρα μας μπορεί να υποχωρήσει σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα εκτιμά ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, πρόεδρος και συνιδρυτής της ψηφιακής πλατφόρμας kariera.gr που βρίσκεται σε διαδικασία προσφοράς αναβαθμισμένων υπηρεσιών, σε μοντέλο παρόμοιο με το Linkedin.

Θέσεις εργασίες υπάρχουν στην Ελλάδα, μάλιστα σε αρκετούς τομείς η ζήτηση εργασίας υπολείπεται σε σημαντικό βαθμό από την προσφορά και δεν μπορούν να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρει ο κ.Βασιλειάδης, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τους κλάδους της πληροφορικής και του τουρισμού, με πολλές υποειδικότητες όπου η ζήτηση εργασίας δεν καλύπτεται από την προσφορά.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σχεδιάσουν στρατηγική καλύτερων ανταγωνιστικών μισθολογικών απολαβών για τους εργαζόμενους, η Πολιτεία θα πρέπει να κοιτάξει λύσεις για την περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους και οι εν δυνάμει εργαζόμενοι θα πρέπει από την πλευρά τους να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες τους και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς εργασίας, αξιοποιώντας τις ολοένα και αυξανόμενες ευκαιρίες επανακατάρτισης που προσφέρει τόσο η Πολιτεία και πολλές επιχειρήσεις, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλειάδης- επισημαίνοντας ότι αριθμητικά οι θέσεις εργασίας που ζητούνται στην Ελλάδα, θεωρητικά υπερκαλύπτουν το κενό που υπάρχει στην ανεργία.

Πώς διαμορφώνεται η αγορά εργασίας σήμερα - Οι απαραίτητες δεξιότητες

Αναφερόμενος ειδικότερα στα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στη χώρα μας και στις δεξιότητες που απαιτούνται, ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει ότι πέραν της πληροφορικής που αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκαιρία για νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, φαίνεται να επιστρέφουν και τα «παραδοσιακά» επαγγέλματα όπως στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού, αλλά με διαφορετικές πλέον απαιτήσεις που πρέπει απαραίτητα να καλύπτονται από τους υποψηφίους. Ειδικότερα μάλιστα, φαίνεται ήδη η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους να αποκτήσουν βασικές γνώσεις διαχείρισης τεχνολογικών εργαλείων και πλατφορμών.

Γνώση εξειδικευμένων νέων τεχνολογιών, πληροφορικής, ξένων γλωσσών και φυσικά καλών αγγλικών αλλά και skills, όπως ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι πλέον απαραίτητα συστατικά για να καλυφθεί μια θέση εργασίας. Ένας αγρότης θα χρειαστεί σύντομα να ξέρει να χειρίζεται ένα drone, να γνωρίζει για τους αισθητήρες, το διαδίκτυο των πραγμάτων, ενώ ένας εργαζόμενος σε μια τουριστική επιχείρηση θα πρέπει να έχει γνώσεις πληροφορικής, να γνωρίζει τι σημαίνει ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Βασιλειάδης. Για τη θέση ενός σερβιτόρου σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με μια δεκαετία πριν, προσθέτει χαρακτηριστικά, καθώς η διαφαινόμενη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, θα οδηγήσει στην ανάγκη και αντίστοιχης ποιότητας εργατικού δυναμικού.

Αναφερόμενος στα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι επισημαίνει ότι ένα καλό πτυχίο είναι πάντα ένα συν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του επαγγέλματος με ταχύρρυθμα και αποδοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο παρελθόν ο εργαζόμενος ήταν ζήτημα εάν άλλαζε 1-2 φορές εργασιακό αντικείμενο στην επαγγελματική του ζωή. Αυτό έχει αλλάξει ριζικά σήμερα, αναφέρει ο κ.Βασιλειάδης, καθώς οι εργαζόμενοι αλλάζουν πολύ συχνότερα θέσεις όσο και επάγγελμα στη διάρκεια της ζωής τους.

Την ίδια στιγμή αλλάζουν και οι σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων καθώς η δυνατότητα τηλεργασίας, επανακαθορίζει την έννοια της παραγωγικότητας και της επίτευξης στόχων και σταδιακά θα αποσυνδέει τις μισθολογικές απολαβές από τις ώρες παρουσίας στο γραφείο, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο, με βάση το οποίο οι εργοδότες θα αγοράζουν δεξιότητες και παραγωγή έργου και όχι απλά τον χρόνο του εργαζόμενου.

Η νέα πλατφόρμα

Αναφερόμενος στη νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε μετά από στρατηγικές κινήσεις και επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ και βγαίνει στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες, ο κ.Βασιλειάδης είπε ότι έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας διαδραστικής και άμεσης επικοινωνίας και συνδέεται με το μοντέλο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων. Απευθύνεται σε ένα ευρύτατο αριθμό πολιτών, που δεν αναζητούν απαραίτητα άμεσα μια θέση εργασίας, καθώς ήδη έχουν, αλλά ερευνούν τις προοπτικές μιας νέας εργασίας που θα ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς.

Οι χρήστες της νέας πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα εκτός από αγγελίες να βρίσκουν παρουσιάσεις εταιρειών, βίντεο, σειρά ερευνών και περιεχόμενο από δημοσιεύματα (μέσω δεκάδων media partners) που έχουν ως επίκεντρο το κομμάτι της εργασίας ανά τομέα. Δίνει έμφαση στην ταχύτατη πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο που σύμφωνα με σχετικές έρευνες αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τάση αναζήτησης. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει ως στόχο την περαιτέρω δυναμική μεγέθυνση της σε νέες αγορές ανά τον κόσμο και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε εξαγορές όταν παρουσιαστούν ευκαιρίες, με ταυτόχρονο περαιτέρω εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Kάθε μήνα, περισσότεροι από 500.000 υποψήφιοι εμπιστεύονται το kariera.gr για να τους βοηθήσει να βρουν την επόμενη εργασία τους ανάμεσα σε 12.000 εργοδότες που χρησιμοποιούν το portal της εταιρείας. Τα νούμερα αυτά εκτιμάται ότι θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη με τους υποψήφιους χρήστες να ξεπερνούν σύντομο το ένα εκατομμύριο μηνιαίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:17

Κατάρτιση και πρακτική άσκηση για άνεργους νέους στην Πληροφορική με αμοιβή έως 3.000 ευρώ

09:11

Loulis Food Ingredients: Η επένδυση των 4 εκατ. ευρώ στη Μαγνησία και η άνοδος του τζίρου λόγω ανατιμήσεων

09:02

2,2 τρισ. και μια νέα Συμφωνία του Παρισίου θα μας οδηγήσουν σε ποσοστό ανακύκλωσης 90% το 2040

08:54

Επίδομα 250 ευρώ: Περισσότεροι οι δικαιούχοι φέτος - Ποιοι θα το χάσουν

08:49

Ρεύμα: Μικρή μείωση της χονδρεμπορικής τον Σεπτέμβριο – 3η ακριβότερη η Ελλάδα

08:40

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ρεκόρ στο «καλάθι» συμβάσεων με 4,9 δισ. ευρώ – Η Εγνατία Οδός, το Καζίνο και τα μεγάλα έργα

08:35

Ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα State Partnership των ΗΠΑ

08:30

Διαδοχικά crash-test από Δευτέρα για μέτρα στήριξης και μεταρρυθμίσεις- Ο Προϋπολογισμός, το Eurogroup και η «κάθοδος» για τη νέα εποπτεία

23:54

ΕΕ: Η ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών θα συζητηθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Πράγας

23:43

Δυτική Όχθη: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις

23:29

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Καταδικάζει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

23:12

Μελόνι: Θα απαντήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στα προβλήματα της Ιταλίας

22:49

Στυλιανίδης: Ξεκινά το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ιθάκης

22:31

1ο Mykonos Running Festival: Η Μύκονος «φοράει αθλητικά» προβάλλοντας τον πολύπλευρο χαρακτήρα της

22:17

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας για πυρκαγιά στο άλσος Συγγρού

21:59

Συγχαρητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ στη Νιγηρία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της

21:44

Βουλή: Τις εκδηλώσεις για την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στο Ζάππειο Μέγαρο, εγκαινίασε ο Κ. Τασούλας

21:29

Aναστασιάδης: Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε στα όσα προσχηματικά επικαλείται η Τουρκία

21:13

Ολλανδία: "Λυπηρή" η απόφαση της Νικαράγουα να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Χάγη

21:00

Επενδύσεις άνω των 7 δισ. ευρώ προγραμματίζουν μέσω Ταμείου Ανάκαμψης οι ΜμΕ σε Βιομηχανία και Κατασκευές

20:50

Μενέντεζ: Οποιαδήποτε τουρκική επιθετικότητα θα έχει συνέπειες και δεν θα γίνει αποδεκτή

20:40

ΣΥΡΙΖΑ: Κεραμέως και Θεοδωρικάκος συνεχίζουν να κάνουν τους ψόφιους κοριούς

20:35

ΝΔ: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της Ζωής Ράπτη είναι καταδικαστέα

20:24

Λετονία: Το κεντρώο κόμμα Νέα Ενότητα, νικητής των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με exit poll

20:18

Πύργος: Φωτιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σπιάντζα

20:13

Ιράν: Διαδηλώσεις σε ιρανικά πανεπιστήμια και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον κόσμο

20:06

Ολοκληρώθηκε η 2η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

19:58

Ράπτη: Η επίθεση του φεμινιστικού τμήματος του Ρουβίκωνα στο πολιτικό μου γραφείο δεν μας τρομοκρατεί

19:54

Γεωργιάδης: Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων tης διπλής ανάπλασης

19:48

Ερντογάν: Ξέρουμε πολύ καλά ποιος έχει εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα