Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό - 16 τραυματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό - 16 τραυματίες
Δεκάδες τραυματίες στο Μπρούκλιν μετά από επίθεση ενόπλων σε σταθμό του μετρό. Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Τελευταία ενημέρωση 20.06

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας της Νέας Υόρκης μετά από περιστατικό με πολλούς πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 άνθρωποι να μεταφερθούν σε κοντινά νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στον σταθμό 36th Street στο Sunset Park του Μπρούκλιν, με τουλάχιστον πέντε πολίτες να φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν πυροδοτήθηκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, «υπήρξαν πολλά πυρά» και «τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί».

«Σήμερα το πρωί, καθώς ένας συρμός του μετρό με προορισμό το Μανχάταν εισερχόταν σταθμό του μετρό 36th Street, ένα άτομο σε αυτό το τρένο φόρεσε κάτι που φαινόταν σαν αντιασφυξιογόνα μάσκα, στη συνέχεια έβγαλε ένα κάνιστρο από την τσάντα του και το άνοιξε», είπε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

«Το τρένο εκείνη την ώρα άρχισε να γεμίζει καπνό. Στη συνέχεια αυτός άνοιξε πυρ, πυροβολώντας πολλούς ανθρώπους στο μετρό και στην αποβάθρα», πρόσθεσε.

«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν ως τρομοκρατική ενέργεια»

«Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι παρόλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα που φορούσε πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα, ενώ αναφορές σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και αρκετά ασθενοφόρα. Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη σε ώρα αιχμής (08:30 τοπική ώρα) όταν ο σταθμός του Μετρό ήταν γεμάτος από κόσμο.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 --από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου-- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά τις αιματηρές εκρήξεις και πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, δράστης θεωρείται ένας μαύρος άντρας, μετρίου αναστήματος, που φορά πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ κρατούσε μία τσάντα για βιβλία.

Στην περιοχή που έγινε το συμβάν έχουν κλειδώσει τα σχολεία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εισόδου του υπόπτου.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πόσα σχολεία έχουν κατεβάσει τις πόρτες, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι κανένας δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει το κτήριο, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνον για τους μαθητές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider