Ζελένσκα: Η σφαγή της Μπούτσα μας αφήνει άναυδους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκα: Η σφαγή της Μπούτσα μας αφήνει άναυδους
Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία.

Η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολιντίμιρ Ζελένσκι, σε δηλώσεις της στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία Rai, αναφέρθηκε στην σφαγή της Μπούτσα και στα παιδιά, θύματα της ρωσικής εισβολής.

«Οι εικόνες της σφαγής της Μπούτσα με αφήνουν άναυδη. Ήταν μια ωραία περιοχή, στην οποία ζούσαν νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Η Ρωσία μιλά -κυνικά-για στημένη παράσταση: πόσο θα θέλαμε να ήταν αλήθεια», τόνισε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

«Τα δικαιώματα των παιδιών της Ουκρανίας παραβιάζονται από έναν εισβολέα ο οποίος βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Έχασαν ήδη την ζωή τους 250 παιδιά, και πάνω από τα μισά ανήλικα της χώρας μου, έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία, όπως και το Βατικανό, για την ουσιαστική του βοήθεια. «Καλώ όσους μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να οργανώσουμε και θερινούς τόπους διαμονής για παιδιά και περιμένουμε χρήσιμες προτάσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Photo: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία βομβάρδισε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ - Πάνω από 39 νεκροί και 87 τραυματίες

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί πλήρως από τη βόρεια Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider