Ντερ Λάιεν: Σοκαρισμένη από τις αναφορές ανείπωτης φρίκης στις περιοχές που αποσύρθηκαν οι Ρώσοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντερ Λάιεν: Σοκαρισμένη από τις αναφορές ανείπωτης φρίκης στις περιοχές που αποσύρθηκαν οι Ρώσοι
Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων πολέμου πρέπει να λογοδοτήσουν, δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:34

Με μήνυμα της στο Twitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι είναι «σοκαρισμένη» από τις αναφορές για «ανείπωτη φρίκη», σε περιοχές της Ουκρανίας όπου η Ρωσία έχει αποσυρθεί.

Μάλιστα η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι χρειάζεται επειγόντως μια ανεξάρτητη έρευνα, καθώς οι δράστες αυτών των εγκλημάτων πολέμου πρέπει να λογοδοτήσουν.

Γερμανία: Χωρίς όρια η απρόκλητη βια του Πούτιν

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε σήμερα ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για “τα εγκλήματα πολέμου” που διέπραξε στην πόλη Μπούτσα, λίγο πιο έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα, υπό τη μορφή της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων, που θα αποδοκιμάζουν την “απρόκλητη βία” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης δήλωσε χθες ότι 300 κάτοικοι της σκοτώθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης της πόλης για ένα μήνα από το ρωσικό στρατό. Το Reuters είδε τα θύματα σε έναν ομαδικό τάφο, ενώ πτώματα υπάρχουν ακόμη στους δρόμους της πόλης.

“Οι εικόνες από την Μπούτσα είναι απαράδεκτες. Η απρόκλητη βία του Πούτιν εξαφανίζει αθώες οικογένειες και δεν έχει όρια” έγραψε σε μία ανάρτησή της στο Twitter, η Αναλένα Μπέρμποκ.

Φωτογραφία Getty Images / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider