ΗΠΑ: Ο Φίλιππος Λιακουνάκος φέρεται να συνελήφθη για απάτη με κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Φίλιππος Λιακουνάκος φέρεται να συνελήφθη για απάτη με κρυπτονομίσματα
Σύμφωνα με το reviewjournal.com, ο Φίλιππος Λιακουνάκος προσήχθη στην κομητεία του Κλαρκ με κατηγορίες για κλοπή.

Ένας 23χρονος άνδρας φέρεται να συνελήφθη από τις αρχές του Λας Βέγκας στο πλαίσιο έρευνας για απάτη, αποσπώντας ποσό έως και 500.000 δολαρίων από trader κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το reviewjournal.com, ο Φίλιππος Λιακουνάκος προσήχθη στην κομητεία του Κλαρκ με κατηγορίες για κλοπή ποσού άνω των 100.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας ταυτότητα τρίτου προσώπου με στόχο την πρόκληση χρηματοπιστωτικών απωλειών και παράνομη δράση χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα.

Στα αρχεία της αστυνομίας δεν αναφέρεται τόπος διαμονής για τον Λιακουνάκο, αλλά το ένταλμα σύλληψης της υπόθεσης λέει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το θύμα δήλωσε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένα άτομο που γνώρισε στην εφαρμογή Telegram και ότι οι δύο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή σε bitcoin.

Στη συνέχεια, το θύμα μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια αμοιβή του πωλητή, στον επιχειρηματικό του συνεργάτη με αντάλλαγμα τα χρήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγαλύτερη ληστεία σε crypto: Χάκερς έκλεψαν άνω των 600 εκατ. δολαρίων από blockchain

gazzetta
gazzetta reader insider insider