Συντριβή αεροσκάφους Boeing 737 με 132 επιβαίνοντες στην Κίνα (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντριβή αεροσκάφους Boeing 737 με 132 επιβαίνοντες στην Κίνα (vid)
Η σωστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

Τελευταία ενημέρωση: 13:30

Την συντριβή ενός αεροσκάφους Boeing 737 της China Eastern Airlines που μετέφερε 132 άτομα στην νοτιοδυτική Κίνα, επιβεβαίωσαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ των επιβατών ήταν 123 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με το CNBC.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από το Κουνμίνγκ στην Γκουανγκτσού και το σήμα του χάθηκε πάνω την περιοχή του Γκουανγκσί, προκαλώντας πυρκαγιά κατά την συντριβή στην ορεινή περιοχή.

Η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δήλωσε πως «ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σωστική επιχείρηση. Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

Παρέμβαση Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά το δυστύχημα, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV. Και σε μία ασυνήθιστη εν θερμώ αντίδραση, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου ζήτησε την εξακρίβωση το συντομότερο δυνατόν των αιτίων της συντριβής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πτήση MU5735 της China Eastern Airlines είχε απογειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα από το Κουνμίνγκ με κατεύθυνση την Καντόνα, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής:

Τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι σχετικά σπάνια την Κίνα, όπου οι αεροπορικές μεταφορές έχουν σημαντικά αναπτυχθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες και όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Το αεροπορικό δυστύχημα θα είναι ενδεχομένως το φονικότερο από το 1994 στην Κίνα, όπου η αεροπορική ασφάλεια έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Twitter και το CNBC.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός λόγω διαρροής αμμωνίας σε χημικό εργοστάσιο στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider