Μπάφετ: Επέστρεψε ξανά στο top-5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Επέστρεψε ξανά στο top-5 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου
Επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ο Γουόρεν Μπάφετ, εν μέσω απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και του ράλι που κατέγραψε η μετοχή της Berkshire Hathaway.

Επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου ο Γουόρεν Μπάφετ, εν μέσω της απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας και του ράλι που κατέγραψε η μετοχή της Berkshire Hathaway.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Μπάφετ ενισχύθηκε κατά 7,2% φέτος στα 116,7 δισ. δολάρια, οδηγώντας τον στην πέμπτη θέση του Bloomberg Billionaires Index.

Την ίδια περίοδο, δισεκατομμυριούχοι του τεχνολογικού κλάδου, όπως ο Έλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, είδαν την καθαρή τους περιουσία να μειώνεται κατά 15% ή περισσότερο. Είναι η πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Μπάφετ, ηλικίας 91 ετών, κατατάσσεται τόσο ψηλά στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, η Berkshire Hathaway αποκάλυψε μια αγορά σχεδόν 30 εκατ. επιπλέον μετοχών της Occidental Petroleum Corp., μια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον. Η συμφωνία, αξίας περίπου 1,6 δισ. δολαρίων, βοήθησε στην απομάκρυνση ενός μέρος των ρευστών που διακρατούσε η εταιρεία και που ξεπερνούσαν τα 146,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider