Σκρέκας: Αυξημένες επιδοτήσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ηλεκτροκίνηση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Αυξημένες επιδοτήσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ηλεκτροκίνηση
Σε θετική τροχιά βρίσκονται και τα προγράμματα επιδότησης όπως είναι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τα «Πράσινα Ταξί».

Στα κίνητρα και τη στρατηγική του ΥΠΕΝ για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκας, κατά το χαιρετισμό του στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνεται την Πέμπτη από την HAEE και το Insider.gr.

Ο κ. Σκρέκας έκανε έναν απολογισμό της πολιτικής που εφάρμοσε το υπουργείο κατά την τελευταία διετία σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. «Το 2021 σημειώθηκαν επιδόσεις ρεκόρ με το στόχο να υπερκαλύπτει κατά 186% τα νέα ηλεκτρικά και plug-in οχήματα που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες. Πρόκειται για υπερτριπάσιο αριθμό σε σχέση με το 2020 και δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση εμπεδώνεται στη συνολική αντίληψη», σημείωσε ο υπουργός.

Σε θετική τροχιά βρίσκονται και τα προγράμματα επιδότησης όπως είναι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και τα «Πράσινα Ταξί» και όπως προανήγγειλε ο υπουργός την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αυξημένες επιδοτήσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στον Κλιματικό Νόμο ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, ο κ. υπουργός ΠΕΝ υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει μέτρα για την περαιτέρω διείσδυση της ηλεκτροκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι το 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης μεταδίδεται ζωντανά, με δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης για το κοινό μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, σημαντικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα του τομέα της Ηλεκτροκίνησης.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, και της ΚΕΔΕ ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες εκπροσώπων της ανώτατης ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αστυπάλαιας, καθώς και του Δήμου Χάλκης, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, καθώς και εκπρόσωποι της αγοράς και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σδούκου: Αλματώδεις οι εξελίξεις για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

Δείτε live το 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης

Aγώνας δρόμου να ανοίξει νωρίτερα το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και η επιδότηση για τα «Πράσινα ΤΑΞΙ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider