Η Γερμανία προς ενισχυτικές δόσεις εμβολίων σε παιδιά 12-17 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία προς ενισχυτικές δόσεις εμβολίων σε παιδιά 12-17 ετών
Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Γερμανία
Η STIKO ανακοίνωσε πως η ενισχυτική δόση θα πρέπει να γίνεται με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή εμβολιασμών της Γερμανίας (STIKO) εισηγήθηκε στην κυβέρνηση της χώρας πως όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών της Γερμανίας θα πρέπει να λάβουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση καθιστά τη Γερμανία μια από τις χώρες που θα έχουν τέτοιο μέτρο, μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ουγγαρία, ακόμα και εάν σχετική εισήγηση δεν έχει ληφθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)

Η STIKO ανακοίνωσε πως η ενισχυτική δόση θα πρέπει να γίνεται με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και θα γίνεται το νωρίτερα 3 μήνες αφότου τα παιδιά έχουν κάνει τη δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία προστέθηκαν 81.417 για το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας το σύνολο των μολύνσεων στις 7.743.288.

Οι θάνατοι 316 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στους 115.051 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider