Ειδήσεις | Διεθνή
12-12-2021 | 15:30

Αυστρία: Τέλος το lockdown- Έρχεται υποχρεωτικός εμβολισμός

Newsroom
Μοιράσου το
Αυστρία: Τέλος το lockdown- Έρχεται υποχρεωτικός εμβολισμός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Αυστρία μετά από τρεις εβδομάδες καθολικού lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, έληξε το μέτρο για του εμβολιασμένους πολίτες της χώρας. Όπως αναφέρει ο Guardian η χαλάρωση των περιορισμών θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις ανά περιφέρεια της χώρας, όμως η γενική κατεύθυνση είναι η επαναλειτουργία των θεάτρων, μουσείων και άλλων χώρων διασκέδασης.

Σε κάποιες περιφέρειες σήμερα Κυριακή θα ξεκινήσει εκ νέου και η λειτουργία εστιατορίων και ξενοδοχείων, ενώ σε άλλες αυτά θα επανεκκινήσεων αργότερα μέσα στο μήνα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Karl Nehammer αποκάλεσε την κίνηση “'ανοίγουμε με ζώνη ασφαλείας”. Οι ανεμβολίαστοι θα εμπίπτουν σε περιορισμούς και οι μετακινήσεις τους θα συνεχίσουν να περιορίζονται σε επισκέψεις σε γιατρούς, φαρμακεία ή για ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης.

Με το 67,7 του συνολικού πληθυσμού της χώρας να είναι πλήρως εμβολιασμένο- ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό για χώρα της Δυτικής Ευρώπης- από τον Φεβρουάριο έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους Αυστριακούς ηλικίας άνω των 14 ετών. Το μέτρο έχει εξοργίσει τους αντιεμβολιαστές της χώρας, οι οποίοι συχνά διαδηλώνουν στους δρόμους της Βιέννης και άλλων αυστριακών πόλεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.