Θεμιστοκλέους: Αναπόφευκτο το 4ο κύμα - Σύντομα η 3η δόση στους κάτω των 50 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεμιστοκλέους: Αναπόφευκτο το 4ο κύμα - Σύντομα η 3η δόση στους κάτω των 50 ετών
Το γεγονός πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πολίτες κάτω των 50 ετών θα μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το γεγονός πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πολίτες κάτω των 50 ετών θα μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού επισήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, o κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας πως ο τρόπος για να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», ανάφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Αναφορικά με την 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider