CDC: Αποτελεσματικό κατά 93% σε εφήβους 12-18 ετών το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CDC: Αποτελεσματικό κατά 93% σε εφήβους 12-18 ετών το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Αποτελεσματικό σε ποσοστό 93% αναφορικά με την πρόληψη της νοσηλείας σε εφήβους 12 ως 18 ετών είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BionTech

Αποτελεσματικό σε ποσοστό 93% αναφορικά με την πρόληψη της νοσηλείας σε εφήβους 12 ως 18 ετών είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BionTech, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Πρόληψης Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο παραπάνω ηλικιακό φάσμα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 464 εφήβων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την μελέτη, παρά το γεγονός πως τουλάχιστον το 72% των συμμετεχόντων αντιμετώπιζαν ένα ή περισσότερα υποκείμενα νοσήματα, το 97% όσων χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω της λοίμωξης ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με την έκθεση, μεταξύ των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία μόλις 6 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, και 173 δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ από τους 179 εφήβους που νοσηλεύθηκαν με επιπλοκές της Covid-19, ποσοστό 43% νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ποσοστό 16% χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Τα παραπάνω δεδομένα συνηγορούν στο γεγονός πως η αύξηση των εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων 12-18 ετών θα μειώσει το ενδεχόμενο σοβαρών επιπλοκών της νόσου», τονίζεται μεταξύ άλλων στην έκθεση των CDC.

Τέλος, επισημαίνεται πως στις ΗΠΑ, το 54% των νέων 16 και 17 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, την στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες 12-15 ετών είναι 46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EMA: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά έως 11 ετών

Μελέτη ΕΚΠΑ: Τα 9 ευρήματα για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

gazzetta
gazzetta reader insider insider