Αφγανιστάν: Αποζημίωση από τις ΗΠΑ στην οικογένεια που χτυπήθηκε από το drone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Αποζημίωση από τις ΗΠΑ στην οικογένεια που χτυπήθηκε από το drone
Το ύψος της αποζημίωσης είναι αδιευκρίνηστο.

Το Πεντάγωνο προσέφερε αδιευκρίνιστη οικονομική αποζημίωση στην οικογένεια των 10 αμάχων που σκοτώθηκαν από εσφαλμένη επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Αύγουστο στο Αφγανιστάν, τις τελευταίες ημέρες πριν τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρήσουν από τη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δεσμεύθηκε να προσφέρει «πληρωμές συλλυπητηρίων» ενώ επίσης θα εργασθεί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη στήριξη μελών της οικογένειας που ενδιαφέρονται να μετεγκατασταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υφυπουργός Άμυνας Κόλιν Καλ είχε την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη με τον Στίβεν Κουόν, τον ιδρυτή και πρόεδρο της οργάνωσης αρωγής Nutrition & Education International που απασχολούσε τον Ζεμάρι Αχμάντι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 29 Αυγούστου, δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο Αχμάντι και οι άλλοι που σκοτώθηκαν στην επίθεση είναι αθώα θύματα που δεν ευθύνονταν για τίποτε και δεν είχαν καμιά σχέση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν (ISIS-K) ούτε αποτελούσαν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις, δήλωσε ο Κίρμπι.

Το πλήγμα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε 10 αμάχους, από τους οποίους οι 7 ηταν παιδιά.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως η επίθεση της 29ης Αυγούστου είχε στόχο έναν καμικάζι βομβιστή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος αποτελούσε επικείμενη απειλη για τα υπό τις ΗΠΑ στρατεύματα στο αεροδρόμιο, που ολοκλήρωναν τα τελευταία στάδια της αποχώρησής τους από το Αφγανιστάν.

Ωστόσο σχεδόν αμέσως έγιναν γνωστές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το πλήγμα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε γειτονιά δυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ σκότωσε αμάχους περιλαμβανομένων παιδιών. Βίντεο από την περιοχή έδειξε τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου διασκορπισμένα στην αυλή ενός κτιρίου. Το Πεντάγωνο δήλωσε αργότερα πως η επίθεση ήταν ένα «τραγικό λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider