Διεθνή
13-10-2021 | 20:00

Βρετανία: «Κράσαρε» η εφαρμογή του NHS για το πιστοποιητικό εμβολιασμού - «Χάος» με τους ταξιδιώτες

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: «Κράσαρε» η εφαρμογή του NHS για το πιστοποιητικό εμβολιασμού - «Χάος» με τους ταξιδιώτες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εφαρμογή εμβολιασμού που είναι απαραίτητη για ταξίδια, του Ηνωμένου Βασιλείου «κράσαρε» προσωρινά την Τετάρτη, με την τελευταία διακοπή της εν λόγω τεχνολογίας να διαταράσσει τα ταξίδια.

«Προς το παρόν υπάρχουν προβλήματα με την πρόσβαση στο Covid Pass στην εφαρμογή και τον ιστότοπο του NHS (Eθνικό Σύστημα Υγείας)», ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας σε tweet. «Ερευνούμε το ζήτημα και θα ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν».

Δύο ώρες αργότερα, η εφαρμογή ήταν σε λειτουργία και πάλι, σύμφωνα με ένα επόμενο tweet που στάλθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. ώρα Λονδίνου.

Αξιωματούχοι στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου δήλωσαν ότι δεν είδαν καμία επανάληψη των των όσων συνέβησαν δύο φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όταν οι αυτόματες πύλες της Συνοριακής Δύναμης δεν λειτούργησαν.

Αυτές οι διακοπές οδήγησαν τους επιβάτες στις αφίξεις να περιμένουν ώρες για να εισέλθουν στη χώρα. Αυτή τη φορά επηρεάστηκαν οι ταξιδιώτες που αναχωρούσαν.

Ενώ ο αντίκτυπος προκάλεσε λιγότερη αναστάτωση, ορισμένοι που δεν μπόρεσαν να προσκομίσουν την πιστοποίηση για τον εμβολιασμό που περιείχε η εφαρμογή, αναγκάστηκαν να κάνουν κράτηση εκ νέου ή να κάνουν ένα τεστ Covid-19 πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.