ΠΟΕΔΗΝ και πυροσβέστες ζητούν την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από το ΣτΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕΔΗΝ και πυροσβέστες ζητούν την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού από το ΣτΕ
Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν δέκα αιτήσεις κατά των εμβολιασμών και του self-test για τον κορονοϊό.

Στην Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, καθώς οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων τα οποία αντιτάσσονται στους εμβολιασμούς και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορονοϊό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, συζητήθηκαν δέκα αιτήσεις. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορονοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι δικηγόροι των Ομοσπονδιών, κ.λπ. τάχθηκαν με νομικά επιχειρήματα κατά των εμβολιασμών, όπως ότι είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, ενώ οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αντέκρουσαν την επιχειρηματολογία τους.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Έξω από το κτίριο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 400 νοσηλευτές, κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider