Μπάιντεν: Ελπίζω πως οι Ρεμπουμπλικανοί δεν θα εμποδίσουν την αύξηση του ορίου του χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Ελπίζω πως οι Ρεμπουμπλικανοί δεν θα εμποδίσουν την αύξηση του ορίου του χρέους
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, δεν θα είναι ανεύθυνοι, αρνούμενοι να αυξήσουν το όριο του χρέους.

Ο Μπάιντεν δήλωσε στο Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για το Ντέλαουερ, ότι θα εργαστεί σκληρά για να ψηφιστεί τόσο το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών, όσο και το νομοσχέδιο μιας ευρύτερης διακομματικής προσέγγισης, αλλά και για να έρθουν πιο κοντά οι προοδευτικοί και οι μετριοπαθείς στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε έναν προσωρινό προϋπολογισμό, ο οποίος ήρθε να δώσει λύση για μερικούς μήνες στο πρόβλημα που κινδύνευε να οδηγήσει σε παράλυση την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το κείμενο, προβλέπει παράταση του προϋπολογισμού έως τις 3 Δεκεμβρίου. Εγκρίθηκε μάλιστα με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών εκτός από την στήριξη που έλαβε από τους Δημοκρατικούς. Tο σώμα ενέκρινε το νομοσχέδιο με 65 ψήφους υπέρ έναντι 35 κατά, καθώς 15 Ρεπουμπλικανοί συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς για την αποφυγή του shutdown. Στη συνέχεια το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ υπογράφηκε την ίδια ημέρα από τον Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Τζάνετ Γέλεν είχε προειδοποιήσει το Κογκρέσο πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση στο ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους. Η Γέλεν προειδοποίησε πως το Κογκρέσο είχε περιθώριο έως τις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να αυξήσει ή να αναστείλει το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για σοβαρή οικονομική κρίση και προβλήματα και στην εθνική ασφάλεια.

«Είναι επιτακτικό το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει γρήγορα το όριο χρέους», είχε τονίσει η κ. Γέλεν. «Η πίστωση των Ηνωμένων Πολιτειών θα υποβαθμιστούν και η χώρα μας πιθανότατα θα αντιμετωπίσει μια χρηματοπιστωτική κρίση και οικονομική ύφεση».

Μεταξύ άλλων στο κείμενο που ενέκρινε το Κογκρέσο περιλαμβάνονταν μέτρα για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατοι τυφώνες στις νότιες και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αλλά και κονδύλια για την εγκατάσταση των Αφγανών συνεργατών των ΗΠΑ που απομακρύνθηκαν από την Καμπουλ μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider