Διεθνή
27-09-2021 | 13:39

Μπουρλά: Εντός του 2022 η επιστροφή στην ομαλότητα, πιθανός ο ετήσιος εμβολιασμός

Newsroom
Μοιράσου το
Μπουρλά: Εντός του 2022 η επιστροφή στην ομαλότητα, πιθανός ο ετήσιος εμβολιασμός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πεποίθησή πως μέσα στο 2022 η ανθρωπότητα θα επιστρέψει στους κανονικούς προ-πανδημίας ρυθμούς της εξέφρασε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, τονίζοντας παράλληλα πως ενδεχομένως μία ετήσια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα αποδειχθεί αναγκαία.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Κυριακή, ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας εμφανίστηκε βέβαιος πως στους προσεχείς μήνες η πανδημία θα ακολουθήσει φθίνουσα πορεία, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών πισωγυρισμάτων, τα οποία θα συνδέονται πιθανότατα με την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων της Covid-19.

«Δε νομίζω πως θα εκλείψει η αναγκαιότητα των εμβολιασμών, όμως εντός του 2022 θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά, συντασσόμενος με τον Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Μoderna, ο οποίος εκτιμά πως η έλευση του 2022 θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας, τουλάχιστον υπό την μορφή που την ξέραμε μέχρι σήμερα.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι πως νέες μεταλλάξεις θα κάνουν την εμφάνισή τους», τόνισε στην συνέχεια της συνέντευξής του ο Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ αναφορικά με τη συνέχιση των εμβολιασμών τόνισε πως «με δεδομένο το γεγονός ότι τα εμβόλια διαρκούν για ένα έτος, τότε το πιο ρεαλιστικό σενάριο κάνει λόγο για ετήσιους εμβολιασμούς»

«Θα πρέπει όμως να περιμένουμε τα νέα στοιχεία για να πούμε οτιδήποτε με βεβαιότητα», κατέληξε ο CEO της Pfizer.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ένα χρόνο το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Moderna

ΗΠΑ - CDC: Έγκριση για τη χορήγηση 3ης δόσης σε πολίτες άνω των 65 και ευπαθείς

MUST READ

Αρχές Οκτωβρίου η απόφαση του EMA για την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer