Σε ένα χρόνο το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Moderna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ένα χρόνο το τέλος της πανδημίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Moderna
Moderna
Ο Στέφαν Μπανσέλ υπογράμμισε ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις θα εγκρίνουν την τρίτη δόση εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Την αισιοδοξία του για το ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να λήξει σε ένα χρόνο από τώρα, προς το καλοκαίρι του 2022, εξέφρασε ο επικεφαλής της Moderna, Στέφαν Μπανσέλ, μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

Όπως είπε ο CEO της εταιρείας, «αρκετές δόσεις εμβολίων θα είναι διαθέσιμες σύντομα, έτσι ώστε οποιοσδήποτε θέλει να εμβολιαστεί στον πλανήτη να το κάνει μέχρι τα μέσα το επόμενου έτους».

Αναφερόμενος στο θέμα της τρίτης δόσης εμβολίου, που διαθέτει η Moderna, o Μπανσέλ δήλωσε «όσοι δεν εμβολιαστούν θα αποκτήσουν φυσική ανοσία, αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική.

Μπορείς να εμβολιαστείς και να περάσεις ένα καλό χειμώνα. Ή να ρισκάρει να αρρωστήσεις και να καταλήξεις στο νοσοκομείο» τόνισε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως οι κυβερνήσεις των κρατών θα εγκρίνουν τα προγράμματα εμβολιασμού με την τρίτη δόση των εμβολίων, καθώς «χρειάζεται σίγουρα "ανανέωση" του εμβολίου για όσους το έκαναν την περασμένη άνοιξη».

Ακόμα, ο Μπανσέλ επανέλαβε πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα καταστούν απαραίτητα για επανάληψη κάθε χρόνο, όπως γίνεται και με τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CDC: Tο εμβόλιο της Moderna μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής νόσου Covid-19 κατά 93%

gazzetta
gazzetta reader insider insider