Ειδήσεις | Ελλάδα
02-09-2021 | 09:38

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): 10.000 οι αναστολές των υγειονομικών - Αναστέλλονται χειρουργεία κι εξετάσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): 10.000 οι αναστολές των υγειονομικών - Αναστέλλονται χειρουργεία κι εξετάσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε περίπου 10.000 θα προσμετρούνται οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία επίδοσης τους, αν συμπεριλάβει κανείς πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για τη δημόσια υγεία τόνισε.

Τις τελευταίες 3 μέρες, υπό το φόβο των αναστολών έσπευσαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν, το νούμερο των ανεμβολίαστων ήταν πολύ μεγαλύτερο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας 6.000 έγγραφα αναστολής που στέλνονται αφορούν μόνο τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας. 

Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε λίγες μέρες προθεσμία για εμβολιασμό των υγειονομικών. «Ακόμα και 3 – 4.000 να κερδίσει το σύστημα θα ήταν πολύ καλό. Και να εμβολιαστεί σήμερα κάποιος θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει ενάμισι μήνα, τον χάνει και το σύστημα» συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «χθες πρώτη μέρα αναστολών, αναστάλθηκαν χειρουργεία, ανακλήθηκαν εξετάσεις υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή. Και ένας που καταχράζεται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για 2 – 3 χρόνια παίρνει το μισό μισθό. Άδικος ο νόμος στο σκέλος του μισθού πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Θα προτείνω και στη νέα ηγεσία νέα παράταση στο μέτρο». 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.