ΕΟΔΥ - Κορονοϊός: Το 91,42% των διασωληνωμένων δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μόνο μία δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΟΔΥ - Κορονοϊός: Το 91,42% των διασωληνωμένων δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μόνο μία δόση
Από τους 338 διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοινώθηκαν σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Το επιχείρημα ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 κινδυνεύουν θανάσιμα αν αρρωστήσουν με κορονοϊό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ.

Στα στοιχεία που για πρώτη φορά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (30/8) το συντριπτικό ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι.

Από τους 338 διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοινώθηκαν σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Συγκεκριμένα, οι 309 (ποσοστό 91,42%) δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή έχουν κάνει μόνο μία δόση. Αντίθετα, μόλις 29 άνθρωποι (8,58%) που είναι διασωληνωμένοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν και οι εμβολιασμένοι έχουν κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά, ωστόσο, 9 στους 10 που βρίσκονται σήμερα στη ΜΕΘ και δίνουν μάχη για τη ζωή είτε δεν έχουν κάνει εμβόλιο είτε έχουν κάνει τη μία δόση.

Αίρονται έτσι τα επιχειρήματα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτό δεν προστατεύει από τον κορoνοϊό ή ότι δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουν γιατί και οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν.

Τα στοιχεία αυτά θα δίνονται στη δημοσιότητα προκειμένου να βοηθήσουν στην εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό και για να εμποδίσουν τη διάδοση fake news για το πόσο κινδυνεύουν από βαριά νοσηλεία οι εμβολιασμένοι, αναφέρει χαρακτηριστικά το Mega.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.343 νέα κρούσματα - Στους 338 οι διασωληνωμένοι, 19 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Ποιος θα λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου - Επόμενο βήμα ο εμβολιασμός παιδιών

Πού θα γίνουν αύριο τα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider