Ειδήσεις | Ελλάδα
30-08-2021 | 20:17

Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα - Να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού

Newsroom
Μοιράσου το
Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα - Να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Αν δεν έχουμε τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της χώρας εμβολιασμένο, με την παραλλαγή Δέλτα, δεν θα έχουμε τείχος ανοσίας, δεν ξέρω πως προκύπτει η εκτίμηση της Κυβέρνησης ότι με ακόμη 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς θα έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό ίσχυε και προφανώς έτσι υπάρχει η εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας, με την παραλλαγή Άλφα, τώρα με την Δέλτα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «ή θα πειστούν πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ή θα έχουμε ένα επώδυνο εξάμηνο, κυρίως για τους ανεμβολίαστους».

«Τώρα η μεταδοτικότητα στα παιδιά είναι ίδια με των ενηλίκων. Όμως, όταν αρχίσουν τα σχολεία, καθώς τα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με 50 ή περισσότερους ανθρώπους, ενώ ένας εργαζόμενους έρχεται σε επαφή πολύ λιγότερους, η μεταδοτικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα», σημείωσε ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE, καλώντας τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών, καθησυχάζοντας τους παράλληλα για την τυχόν εμφάνιση παρενεργειών ή την νόσηση των παιδιών.

Κληθείς να σχολιάζει το γεγονός ότι χιλιάδες υγειονομικοί αρνούνται τον εμβολιασμό και πρόκειται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης από την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι ο μεγάλος αριθμός του προκαλεί εντύπωση και σημειώνοντας ότι «αυτό αντικατοπριζει πολλά θέματα που υπάρχουν και με την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας. Πρέπει να δούμε πως αναδιαρθρώνεται η ιατρική εκπαίδευση, δεδομένου και ότι όπως προκύπτει από πρόσφατες έρευνες, οι περισσότεροι πολίτες αναφέρουν ότι τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό τις αντλούν κυρίως από τους υγειονομικούς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πού θα γίνουν αύριο τα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κορονοϊός: Ποιος θα λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου - Επόμενο βήμα ο εμβολιασμός παιδιών

Κοντοζαμάνης: Από 1η Σεπτεμβρίου αιτήσεις για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού