Ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

Ο Τριντό ρωτήθηκε αν θα στηρίξει την πρόταση της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις. «Ασφαλώς, εξετάζουμε (…) περισσότερες κυρώσεις», απάντησε. «Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε.

«Στη συζήτησή μας με τους άλλους ηγέτες της G7 θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» στο Αφγανιστάν, συνέχισε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Ο Τριντό αρνήθηκε να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Πόσα χρήματα διεκδικούν στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

Φόρτωση BOLM...
reader insider