Διεθνή
05-08-2021 | 11:19

Γαλλία: Οι τουρίστες εκτός ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να αποκτούν υγειονομικό πάσο

Newsroom
Μοιράσου το
Γαλλία: Οι τουρίστες εκτός ΕΕ που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να αποκτούν υγειονομικό πάσο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό ώστε οι ξένοι τουρίστες εκτός ΕΕ να μπορούν να αποκτήσουν υγειονομικό πάσο.

«Στόχος μας είναι ήδη από τις 9 Αυγούστου οι τουρίστες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος να μπορέσουν να λάβουν υγειονομικό πάσο με τον ίδιο τρόπο (που το αποκτούν) οι Γάλλοι που διαμένουν εκτός Γαλλίας», δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Ζαν- Μπατίστ Λεμουάν στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Από τη Δευτέρα η γαλλική κυβέρνηση δημιούργησε έναν μηχανισμό ώστε οι Γάλλοι πολίτες που ζουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 «με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων» να μπορούν να λαμβάνουν ειδικό υγειονομικό πάσο.

Λόγω της έξαρσης της επιδημίας covid-19, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 112.000 άνθρωποι στη Γαλλία, τέθηκε σε ισχύ από τις 21 Ιουλίου το υγειονομικό πάσο για όλους τους χώρους «αναψυχής και αθλητισμού» όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Από τη Δευτέρα η χρήση του πάσου αυτού θα επεκταθεί στα καφέ, τα εστιατόρια, τα τρένα μεγάλων αποστάσεων και τις εσωτερικές πτήσεις, ενώ θα είναι απαραίτητο για τους ασθενείς των νοσοκομείων --με εξαίρεση όσους πηγαίνουν στα επείγοντα-- και τους επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας και ιατρικά κέντρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.