Διεθνή
30-07-2021 | 14:49

Κορονοϊός: Η ΕΕ στηρίζει τη μεταφορά βασικών εφοδίων στα κράτη μέλη

Newsroom
Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η ΕΕ στηρίζει τη μεταφορά βασικών εφοδίων στα κράτη μέλη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει επιπλέον οικονομική στήριξη ύψους 14 εκατ. ευρώ σε έξι κράτη μέλη μέσω της δέσμης κινητικότητας του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, για τη μεταφορά εμβολιαστικού εξοπλισμού και φαρμάκων κατά του κορονοϊού.

Η στήριξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα 150 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από πέρυσι μέχρι σήμερα για τη μεταφορά βασικών ιατρικών ειδών. Οι αποστολές που χρηματοδοτούνται από τη δέσμη κινητικότητας περιλαμβάνουν τη μεταφορά φαρμάκων εντατικής θεραπείας στο Βέλγιο και συρίγγων στην Ιταλία. Τα άλλα κράτη μέλη που έλαβαν χρηματοδότηση της ΕΕ είναι η Αυστρία, η Τσεχία, η Ρουμανία και η Σλοβενία. Συνολικά έχουν χρηματοδοτηθεί πάνω από 1.000 πτήσεις και 500 αποστολές εφοδίων.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις αποστολές ιατρικού εξοπλισμού. Από την αρχή της πανδημίας, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης έχει αποδειχτεί πολύτιμο στην κοινή μας μάχη κατά του κορονοϊού. Με το τελευταίο αυτό πακέτο, χρηματοδοτούμε τη μεταφορά βασικών εφοδίων για να σώσουμε τις ζωές ασθενών και να ενισχύσουμε τις εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.