Διεθνή
27-07-2021 | 18:09

CDC: Αναμένεται νέα σύσταση για τις μάσκες - «Επανέρχονται» σε όλους τους χώρους και για τους εμβολιασμένους

Newsroom
Μοιράσου το
CDC: Αναμένεται νέα σύσταση για τις μάσκες - «Επανέρχονται» σε όλους τους χώρους και για τους εμβολιασμένους
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύσταση των Κέντρων Ελέγχου Επιδημιών (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) για την επαναφορά της μάσκας για όλους τους πολίτες, σε περιοχές που καταγράφουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού με υψηλά ποσοστά μετάδοσης. 

Η νέα σύσταση εκτιμάται πως θα περιλαμβάνει και τη χρήση μάσκας και από τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες αποτελούν ένα μικρό ποσοστό στην διασπορά του Covid-19, όμως ακόμα και έτσι είναι εφικτή η μετάδοση.

Η νέα οδηγία έρχεται με φόντο την έξαρση των μεταλλάξεων του ιού, κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα της πανδημίας, καθώς η τηλεργασία αρχίζει να μειώνεται και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους κοινούς χώρους εργασίας.

Τον Μάιο, τα CDC στις οδηγίες τους ανέφεραν πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειαζόντουσαν να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη. Τότε επίσης είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερα μέρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Ανέφικτος στόχος το τείχος ανοσίας μέχρι το φθινόπωρο