Pfizer: Συνεργασία με την νοτιοαφρικανική Biopharma για την παραγωγή εμβολίων «αποκλειστικά για την Αφρική»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Συνεργασία με την νοτιοαφρικανική Biopharma για την παραγωγή εμβολίων «αποκλειστικά για την Αφρική»
Pfizer BioNTech vaccines
Σκοπός της συμφωνίας η επιτάχυνση της πρόσβασης στα εμβόλια για τους αφρικανικές χώρες, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.

Συμφωνία με την νοτιοαφρικανική φαρμακευτική εταιρεία Biopharma σύναψαν οι Pfizer και BioNTech, για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού που θα κατευθυνθούν «αποκλειστικά στην Αφρική», ανακοίνωσε στο Twitter ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σκοπός της συμφωνίας η επιτάχυνση της πρόσβασης στα εμβόλια για τους αφρικανικές χώρες, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, με την μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του «ισχυρού άνδρα» της Pfizer αναφέρει:

«Χάρη στην αφοσίωση τόσων πολλών, δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech έχουν φτάσει σε χώρες ή περιφέρειες σε κάθε περιοχή του κόσμου - αλλά έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε σε δυσπρόσιτες κοινότητες.

Για περαιτέρω επιτάχυνση της πρόσβασης, οι Pfizer και BioNTech συνεργάζονται με την εταιρεία Biopharma της Νότιας Αφρικής για την παραγωγή και διανομή του εμβολίου COVID-19 αποκλειστικά στην Αφρική.

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες εμβολίων COVID-19 θα εκτείνεται τώρα σε 3 ηπείρους και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις - και θα συνεχίσουμε να διερευνούμε και να αναζητούμε ευκαιρίες για να φέρουμε νέους συνεργάτες στο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς προσπαθούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό σε κάθε γωνιά του κόσμου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider