ΠΟΥ: Βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή ενός νέου κύματος της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Βρισκόμαστε μπροστά στην απειλή ενός νέου κύματος της πανδημίας
Μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται ο πλανήτης όπως δήλωσε ο  Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς την Τετάρτη. 

Μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται ο πλανήτης όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς την Τετάρτη.

Μιλώντας σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Τόκιο, ο Τέντρος είπε ότι η παγκόσμια αποτυχία ώστε να διανεμηθούν και να κατανεμηθούν σε μια δίκαια βάση τα εμβόλια, και οι θεραπείες για τον κορονοϊό τροφοδοτούν μια «πανδημία δύο ταχυτήτων».

Οι αποκλίσεις που καταγραφόνται σε εμβόλια σε όλο τον κόσμο δημιουργούν μια «τρομακτική αδικία», πρόσθεσε.

«Αυτό δεν είναι απλώς μια ηθική οργή, αλλά είναι επιδημιολογική και οικονομική αυτοκαταστροφική», είπε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι όσο περισσότερο συνεχιστεί η πανδημία, τόσο πιο πιθανό να προκληθεί μια κοινωνικοοικονομική αναταραχή.

«Για να πετύχουμε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζεται ταχύτητα, ισχύς και επιδεξιότητα, όμως επίσης και αποφασιστικότητα, αφοσίωση και πειθαρχία», υπογράμμισε ο Τέντρος καλώντας τον κόσμο να επιδείξει τις ίδιες αρχές και για να «νικήσει την πανδημία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider