Φινλανδία: Με προϋποθέσεις η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φινλανδία: Με προϋποθέσεις η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό
Θα επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένου κατά της νόσου, που νόσησαν από τον ιό τους τελευταίους 6 μήνες ή προέρχονται από χώρες με σχετικά χαμηλό επίπεδο μολύνσεων.

Με αυστηρές προϋποθέσεις η Φινλανδία θα επιτρέψει και πάλι την είσοδο τουριστών από το εξωτερικό, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τις υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας.

Ειδικότερα, θα επιτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένου κατά της νόσου, που νόσησαν από τον ιό τους τελευταίους 6 μήνες ή προέρχονται από χώρες με σχετικά χαμηλό επίπεδο μολύνσεων (χώρες με κάτω από 10 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 2 εβδομάδες).

Ακόμα, οι τουρίστες θα πρέπει να εισέρχονται στη Φινλανδία με αρνητικό τεστ κορονοϊού στα σύνορα της χώρας και θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση και να ξανακάνουν τεστ μετά από τρεις μέρες αλλιώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Σημειώνεται πως η Φινλανδία των 5,5 εκατ. κατοίκων έχει μετρήσει 96.791 κρούσματα και 973 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Το ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ανέρχεται σε 72,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider