Διεθνή
15-06-2021 | 15:23

Ιρλανδία: Παρατείνεται η καραντίνα για όσους φθάνουν από Βρετανία χωρίς πλήρη εμβολιασμό

Newsroom
Μοιράσου το
Ιρλανδία: Παρατείνεται η καραντίνα για όσους φθάνουν από Βρετανία χωρίς πλήρη εμβολιασμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ιρλανδία θα διπλασιάσει την περίοδο καραντίνας για τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους πολίτες που φθάνουν από τη Βρετανία σε 10 ημέρες αλλά συνεχίζει να σχεδιάζει να επιτρέπεται στους πολίτες να μετακινούνται πιο ελεύθερα μεταξύ των δύο χωρών από τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ίμον Ράιαν.

Η αλλαγή οφείλεται στην ταχεία εξάπλωση του περισσότερο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Βρετανία, που χθες καθυστέρησε κατά ένα μήνα τη σχεδιαζόμενη άρση των περισσότερων υπολειπόμενων περιορισμών της COVID-19 στη χώρα.

«Απλά αποτυπώνεται η ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα και για να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε την εξέλιξη αυτού του παραλλαγμένου στελέχους εδώ όσο μπορούμε και να μας δοθεί χρόνος για να κυκλοφορήσουμε εμβόλια που θα μας δίνουν κάλυψη έναντι αυτού», δήλωσε ο Ράιαν σήμερα σε δημοσιογράφους.

Η Ιρλανδία έχει τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην ΕΕ και η σύστασή της κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 19 Ιουλίου όταν υιοθετηθεί το πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εφαρμόζει την ίδια προσέγγιση για τη Βρετανία.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει κατά την άφιξή τους να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες έως ότου υποβληθούν και σε δεύτερο τεστ. Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα πρέπει τώρα να κάνουν ένα επιπλέον τεστ ύστερα από καραντίνα 10 ημερών.

Ο Ράιαν δήλωσε πως ελπίζει ότι η 10ήμερη καραντίνα για τους ανεμβολίαστους ή τους μερικώς εμβολιασμένους που φθάνουν από τη Βρετανία θα είναι σε ισχύ έως τις 19 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων της COVID-19 σημαίνει ότι η Ιρλανδία συνεχίζει να είναι εντός σχεδιασμού για τη χαλάρωση των οικονομικών περιορισμών της COVID-19 από τις 5 Ιουλίου όταν αναμένεται οι παμπ και τα εστιατόρια να σερβίρουν και πάλι πελάτες στους εσωτερικούς τους χώρες για πρώτη φορά φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.