Διεθνή
02-06-2021 | 10:05

Ιαπωνία: Δωρεά 800 εκατ. δολαρίων και δόσεων εμβολίου Covid προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Newsroom
Μοιράσου το
Ιαπωνία: Δωρεά 800 εκατ. δολαρίων και δόσεων εμβολίου Covid προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τη διάθεση επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολαρίων στο πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να δεσμευτεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, το οποίο παρέχει εμβόλια κατά της COVID-19 σε χώρες που τα έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Mainichi».

Η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει 200 εκατ. δολάρια στο αναφερόμενο πρόγραμμα, ενώ η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει δωρεές δόσεων εμβολίου στο COVAX, σύμφωνα με την αναφορά της ίδιας εφημερίδας, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Ο Σούγκα θα φιλοξενήσει σήμερα μία διαδικτυακή διάσκεψη για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX.

Στην ίδια διάσκεψη θα λάβουν μέρος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο Μπιλ Γκέιτς και εκπρόσωποι της ομάδας των χωρών G7.

Η διάσκεψη έχει στόχο την κάλυψη ενός κενού χρηματοδότησης 1,7 δισ. δολαρίων, ενώ εκτιμάται ότι τόσο χώρες, όσο και οργανισμοί θα ενισχύσουν τις συνεισφορές τους σε χρήματα και σε δόσεις εμβολίων, όπως δήλωσε χθες,Τρίτη, στο Reuters ένας αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί έχουν παροτρύνει την κυβέρνηση να προσφέρει προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca Plc κατά της COVID-19 στην Ταϊβάν, καθώς αυτή η τελευταία αντιμετωπίζει έξαρση των περιστατικών μόλυνσης στο εσωτερικό της και έχει εμβολιάσει ποσοστό μικρότερο του 2% από το συνολικό πληθυσμό των 23,5 εκατ. κατοίκων της.

Η Ιαπωνία από τη μεριά της δεν έχει άμεσα σχέδια για τη χρήση των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έχει στη διάθεσή της, ενώ έχει εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες άλλων εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ ενέκρινε για χρήση το κινεζικό εμβόλιο Sinovac