Γερμανία: SPD και CDU συμφωνούν στην κατάργηση των εθνικών μέτρων για την πανδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: SPD και CDU συμφωνούν στην κατάργηση των εθνικών μέτρων για την πανδημία
Γερμανική σημαία
Με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του κορονοϊού που ψηφίστηκε στις 23 Απριλίου, εισήχθησαν ομοιόμορφοι εθνικοί κανόνες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Όλαφ Σολτς υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και ο Άρμιν Λάσετ υποψήφιος καγκελάριος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) τάχθηκαν σήμερα υπέρ της κατάργησης των εθνικά ομοιόμορφων έκτακτων μέτρων για την καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού στα τέλη Ιουνίου και υπέρ της συνέχισης όσων τοπικών μέτρων κρίνονται αναγκαία μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπως και της τηλεργασίας.

«Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσουμε σταδιακά την πανδημία πίσω μας από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε και τα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες έχουν λειτουργήσει καλά», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στο Βερολίνο.

Με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του κορονοϊού που ψηφίστηκε στις 23 Απριλίου, εισήχθησαν ομοιόμορφοι εθνικοί κανόνες αντιμετώπισης της πανδημίας στον “Νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων”. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονταν περιορισμοί εξόδου τη νύχτα, περιορισμοί κοινωνικών και οικογενειακών επαφών, περιορισμοί στον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, το εμπόριο και το κλείσιμο σχολείων. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει μειωθεί δραστικά και σε όλα τα ομοσπονδιακά κράτη ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από το 50.

Ο Σολτς τόνισε όμως επίσης ότι «πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν ορισμένοι κανόνες - συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής τηλεργασίας. Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί», τόνισε .

Και ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ τάχθηκε κατά της παράτασης της ισχύος των εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊου λόγω του μειούμενου αριθμού κρουσμάτων.

«Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης θα λήξει όπως είχε προγραμματιστεί στις 30 Ιουνίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα περιστατικά, δεν υπάρχει λόγος να το παρατείνουμε» δήλωσε σήμερα ο Λάσετ κατά την διάρκεια συζητήσεων του προεδρείου του CDU, σύμφωνα με πληροφορίες του dpa από συμμετέχοντες.

Ταυτόχρονα, ο Λάσετ τάχθηκε υπέρ της παράτασης των αναγκαίων κατά περιπτωση μέτρων σε τοπικό επίπεδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου. «Μέχρι τότε θα ισχύουν επίσης και οι κανονισμοί για την εργασία και την οικονομική βοήθεια», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider